Kun on aika helminauhan.. illan viimeisinä hetkinä..

Jokaisella on varmaan oma tapansa rauhoittua illalla, miettiä päivän asioita ja ajatella tulevia..  Minulle on tullut tavaksi solmia helminauhaa illan viimeksi..  Ehkei nyt sentään joka ilta, mutta hyvin monena iltana, varsinkin näin kun jotkut myyjäiset, messut lähestyvät.. Se ei ole ollut lainkaan sellaista pakonomaista, vaan se on ollut illan rauhaisa hetki, jota olen odottanut, kaivannut.. On ollut ihanaa kaivaa helmet, silkkilanka ja pieni työkalupussukka esiin. Solmin lähes aina ruokapöydän äärellä. Ehkä jossain muualla voisi olla paljon mukavampaa.. Mutta se on paikka, jonne pikkutytöllä on sängystä suora näköyhteys..  Lukuisien iltahalien ja satujen jälkeen saan tehdä tätä helmihommaa pöydän äärellä kunhan välillä palaan hänen luokse ratkaisemaan jonkin ongelman: nalle tai vauva kateissa, tai ystävänpäivä fantti.. tai Turrekirja.. tai peitto huonosti..  Näin siis meillä..  ;) Sitten kaikki nukahtavat, ja minä jään kahden helmien ja ajatuksieni kanssa..  Hetken päästä karvakuono tulee kuitenkin vielä tarkistamaan, että vieläkö solmin..Ja päättää mennä juomaan vettä..

Illan viimeisinä hetkinä tuli tehtyä ainakin nuo seuraavat helminauhat..  Ensimmäisessä valkeita keshihelmiä seuranaan makeanvedenhelmitikkuja..   Vaaleanpunaisessa rannekorussa on makeanvedenhelmiä..   Valkea, puhdas kaulakoru on siloisista makeanvedenhelmistä, hopealukossa vuorikristalli..    

Bethia

Arabella

Arline

Kuvien laatu on vähän sitä sun tätä..  Ensimmäisessä töppäilin valkotasapainon kanssa, unohdin että lumi tekee sinisen kuvan, toisessakin jotain  häikkää.. Jospa sitten ensi kerralla muistaisin, ehkä, ehkä en..

Sitten helmikaupan helmiin..   Suokaa anteeksi, että en ole uusia ehtinyt laittaa puotiin..  Jos vain pystytte, niin tulkaa katsomaan niitä Helsingin Wanhan Sataman kädentaidonmessuille, osasto A11 yhdessä Sinisen huoneen Hannen kanssa..  Nehän ovat jo ensi viikonvaihteessa..  Siellä helmiköitä voi sitten nähdä livenä ja saa rauhassa hypistellä.. Mutta mitä uutta on sitten tullut?

Makeanvedenhelmiä - nugetteja, pyöreitä, kukkia, sydämiä ..  Värisävyt kevään vaaleita pastelleja, mutta myös vahvempia sävyjä tummaa peacockia, havunvihreää, pronssia, auringon kultaa..hopean harmaata.. Makeanvedenhelmitikutkin tulivat, niitähän te kaipailitte..  Ja lisäksi sain vielä erän niitä valkeita, riisinmuotoisia edullisia 7-7,5 mm mv-helmiä, ja laatu oli ilmeisesti aika hurmaavaa..   :)

Kivihelmiä - Chialostiittia, paljon erilaisia akaatteja, Madagaskarin akaatteja eri muotoina, isoja mustan vihreitä säröakaatteja kolikkoina, rondelleina.. yleensä isoja kivihelmiä..

Hopeisia korunosia..  lukkoja, lukkoja ja lukkoja..  Korvakorun osia - koukkuja, renkaita.. kiinnityshelmiä, vaijerinsuojia, hopeahelmiä, kukkia, avaimenperärenkaita jne..

Mitähän vielä.  Niin messuilla on tietenkin messutarjouksia.. Yleensä hopeat ovat edullisempia kuin ennen uuden toimittajan johdosta, vaikka tällä hetkellä hopea on taas suht kallista ja vaikka euron kurssi pohjalukemissa.

 

Yritän laittaa vielä yhden korupostauksen ennen viikonvaihdetta...  mutta silti sanon varmuudeksi, että

Lämpimästi tervetuloa Helsingin Wanhan Sataman Kädentaidonmessuille!