Uusia helmiä ja Abril-rannekoru

Kiitos vielä kaikille, jotka kävitte luonani Helsingin Wanhan Sataman käsityömessuilla.. Oli todella mukavaa nähdä teitä.. Kiitos kaikista mielenkiintoisista keskusteluista. Helmistä ja koruista on aina ihana jutella!

Otin kuvia eilen helmistä ja samalla kertaa näppäilin kuvia kahdesta rannekorusta. Sen jälkeen latailin kuvia tietokoneelle. En laittanut niitä järjestyksessä, kun en yleensäkään niin tee, vaan ryhmittäin jotta saan kuvat oikeaan tiedostoon vikkelämmin. Mitä sitten tapahtui? Ne rannekorun kuvat jäivät lataamatta!! Ja se oli jo toinen kuvasarja niistä onnettomista rannekoruista, jotka eivät suostu käyttäytymään kauniisti kuvanottohetkellä.

Tässä kuitenkin kuva eräästä kolmannesta rannekorusta.. Yksinkertainen linkitetty rannekoru, jossa on säröakaaatteja, yksi onyx ja turmaliinikvartsi. Hopean ja lukon patinoin..  Jostain mielen sopukoista korun nimeksi tuli Abril. Ainakin Espanjassa ja Kiinassa se voidaan antaan nimeksi tytölle..Nimi tarkoittaa huhtikuuta.. 

Uutta helmipuodissa

Viime viikonloppuna päivittelin puotiin kaikenlaisia hopeisia korunosia: lukkoja, korvakorunosia, avaimenperiä jne.

Tämän viikonvaihteen uusimmat löytyvät uutuuksista.

Viimein sain puotiin yleisliiman koruntekoon: G-S Hypo-Cement. Itse laitan aina helminauhan päättelyvaiheessa solmujen väliin pienen pisaran tätä liimaa. Tämä on kirkasta ja väritöntä liimaa. Suosittelen viimeistelyä tällä erikoisliimalla.

Punainen kausi jatkuu..  Miksiköhän minulle tuli taas auringon punaisia helmiä? Ehkä pitkän, pimeän talven jälkeen vaan kaipaan lämmintä väriä ja  iloisia helmiä..  Siksi punaista akaattia siloisena ja viistehiottuna.. Ja vielä ovaaleja Madagaskarinkarneoleja..  ja kierteisiä karneoleja..  

Makeanvedenhelmet täydentyvät hieman erilaisemmilla helmillä. Nyt löytyy pikkuisia 9-10 mm makeanvedenhelmiä kukan muotoisena ja vielä hassun hauskoja kapeina tikkuina.

Uusimpia ovat myös pronssinväriset makeanvedenhelmi sydämet, viistehiottu pyöreät ruusukvartsit ja tummat kapeat akaatti-tynnyrit..

 

Tällainen postaus tällä kertaa..  Oikein iloista kevään odottelua kaikille!!