Viime kerralla suloinen pikku kiinalaistyttö sai rannekorun.. Voi sitä iloa ja riemua.. Se oli rannekoru vain hänelle! Mutta mitä sen jälkeen tapahtui..  Jatkuuko satu vielä, vai ..   

Totta kai tarina  jatkuu..  Pikku Mei-Li ahkeroi koko syksyn kovasti koulussa, ja vihdoin viimein koitti ansaittu loma.. Uusivuosi..  Kiitokseksi hyvin menneestä lukuvuodesta hän sai vanhelmiltaan lahjan - kovasti toivomansa kirjan keijukaisista..  Hän oli lukenut, että kaukana jossain, pohjoisissa metsissä asui keijutyttöjä..  Hänen äitinsäkin sai uuden vuoden lahjan isältään - kaulakorun..   Siinä oli samoja punaisia, kuultavia akaatteja kuin hänen rannekorussaan.. Ketju oli patinoitua hopeaa..

Alejandran kaulakoru


Eräänä päivänä Mei-Li käveli ystävänsä kanssa läheisessä metsässä.. Oikeastaan he olivat aivan lähellä kotiaan, mutta metsäksi he silti kutsuivat isojen puiden reunustamaa puistoa kutsuivat.. Metsäretki oli heillä aina yhtä suurta seikkailua.. Jotain jännittävää yleensä tapahtui..  Niin tälläkin kertaa.. 

Metsän pienen lammen rannalla he näkivät pienen keijun istuvan kivellä mietteliäänä.. Keijukainen oli aivan samanlainen kuin Mei-Lin satukirjassa..  Uskomattoman kaunis! Keiju oli kovin hiljaa. Hän huomasivat lähestyvät pikkutytöt.. Hän säikähti, mutta sitten huokasi helpotuksesta kun tunnisti tytöt..  Keijukainen tervehti tyttöjä.. ja sanoi, katsokaa mitä löysin vuorten takaa, kaukaa täältä..  Löysin tämän rannekorun! Oi katsokaa..

Keijukaisen rannekoru

Anteeksi nämä höpsähtäneet tarinat ..  Viime aikoina on tullut luettua satukirjoja,  ja aiheet tuntuvat jo kovin jokapäiväisiltä..  Melkein alkaa itsekin uskoa..   ;)

Kaulakorussa siis pinkkiakaattia ja hopeaa..  Kivet ja ketju taitavat olla omasta puodista.. Koru on pitkä, ja riipus ulottuu vatsalle.Rannekorussa ruusukvartsia ja Luminukan ihania lamppuhelmiä..  Rannekorun värisävyissä on paljon sinistä, hieman utuista tunnelmaa..  Mutta eikö keijujen maailma olekin sellainen?

Sitten muistuttaisin ..Helsingin Wanhan Sataman ihanista Kädentaidonmessuista  28.2. - 1.3.2009. Olen siellä helmien ja korujen kanssa..  Samalla osastolla  A11 kanssani on Sinisen Huoneen Hanne !!  Hänen kauniita käsintehtyjä kirjoja, kortteja, tauluja ei voi vastustaa..    

Ihania hetkiä teille!