Sain keväällä tilauksen solmitusta helminauhasta. Väritoivomukset olivat jotain vaaleansinistä ja hieman ruskeaa.  Ihana sykähdyttävä väriyhdistelmä. Kumpikin väri korostavat toisiaan.
Helminauhaa suunnitellessamme kirjoittelimme välillä muistakin asioista, ainakin meidän pikkukoiruista. Mieleinen keskustelunaihe, kun kun kummallakin samanrotuiset karvakuonot.

Yksi viesteistä.. rakkaamme on jättänyt meidät..

Se kosketti minua tosi paljon. Tuosta meidänkin pikkuhöpöstä on tullut niin rakas, ja en uskalla edes ajatella..

Silkkilankaan solmittu helminauha makeanveden helmistä, lukko hopeaa.
Silkkilankani olivat väärän sävyisiä ja kokoisia. Sain niihin apua Tuijalta - Thuja Design. Kiitos.
Helminauhan kuvasin aamuauringossa - siksi pitkät varjot.. Outo kellertävä hohde sinissä helmissä tuli terassin keltaisesta aurinkovarjosta..

Kaipaus
1534425.jpg

Korvakorut eivät ole tähän helminauhaan..  Mutta nimeksi en voinut laittaa mitään muuta kuin Kyyneleet.  Niissäkin makeanveden helmiä - kyyneleen muotoiset litteät ja keshihelmet. Koukut hopeaa.

Kyyneleet
1534426.jpg

Sininen pilkahdus

1539897.jpg

Fasetoituja labradoriittimarkiiseja ja hopeiset koukut..

Sitten tarinaa ulkomaisista helmiostoista..  ;)

Valkoiset helmet löysin kiinalaiselta helmikauppiaalta ja siniset suloisuudet intialaiselta.
Koruharrastuksen myötä Kaukoitäkin on tullut lähemmäksi. Ilokseni olen huomannut, että ihmisiin voi luottaa siellä kaukanakin. Olen pyytänyt ja toivonut saavani laadukkaita, niitä kaikkein kauneimpia. Sellaisia olen myös saanut ja hinnoistakin on päästy sopimukseen..  :)

Yksi jännittävimmistä helmiostoksista tapahtui hiljakkoin huhtikuussa. Kysyin "tutulta" kiinalaiselta helmikauppiaalta, voisiko hän suositella minulle jotain paikallista kivihelmikauppiasta (gem wholesaler).  Hän kertoi, että itse asiassa hänen hyvällä ystävällään on iso kivimarketti. Ainoa ongelma oli, että hänellä ei ollut verkkosivuja.  Helmikauppias sanoi, että he voivat ottaa haluamistani korukivistä kuvia ja lähettää ne minulle hintatietoineen..
Toivomukseni oli, että ne olisivat oikeasti hyviä.
Tein kaupat hänen kanssaan..  Korukivet toimitettiin samassa paketissa makeanveden helmien kanssa. Laitoin sormet ristiin ja toivoin parasta..  ;)
Voitte kuvitella miten jännittävää oli avata likainen rupuinen maailmoja kiertänyt laatikko! Sisältä paljastui kauniita kuultavia kivihelmiä.   :)

Luonnollista ruusukvartsia .. ei siis värjättyä..
1540195.jpg